Olika försäkringar – Vi guidar dig

Lär dig mer om olika typer av försäkringar i Sverige. Försäkringar är något som alla vuxna behöver ta ställning till i livet. Om du gör ett aktivt val och skaffar en försäkring utifrån dina behov och ditt levnadssätt kan du känna dig trygg och spara in en stor summa varje år.

Om du granskar försäkringsavtalen i detalj är det många skillnader du kan upptäcka, även för försäkringar inom samma prisintervall. Se våra sidor som en kurs eller föreläsning som lär dig mer om den försäkring du vill läsa mer om. På denna sida samlar vi information och kontaktuppgifter till de försäkringsbolag som har bäst villkor och priser.

Bilförsäkring

Trafikförsäkring är obligatorisk för alla bilar på vägarna men de flesta bilägare kompletterar trafikförsäkringen med en hel- eller halvförsäkring. Välj ut en försäkring som passar dig från vår lista över bilförsäkringsföretag. Här kan du se bra bilförsäkringsbolag med olika fördelar, priser och villkor - allt för att du ska få en så bra helhetsbild över marknaden som möjligt. Det kan skilja mycket mellan olika bilförsäkringar i samma prisklass så det är värt göra jobbet innan du tecknar ett nytt försäkringsavtal.

Sjukvårdsförsäkring

Över 600 000 svenskar innefattas av en sjukvårdsförsäkring. Denna försäkring ger dig tillgång till snabb vård om olyckan är framme. Vi listar 6 försäkringsbolag med sjukvårdsförsäkring för privatpersoner och företag. På denna sida kan du läsa mer om vad som skiljer en sjukvårdsförsäkring och en sjukförsäkring. Dessutom får du exempel på vad som kan ingå i en sjukvårdsförsäkringen och olika försäkringsbolags kännetecken och fördelar.

Motorcykelförsäkring

De flesta försäkringsbolag erbjuder en specifik motorcykelförsäkring. Men vad kännetecknar försäkringsbolagens olika försäkringar och erbjudanden? Läs mer om 6 billiga motorcykelförsäkringar. Här kan du dessutom läsa om hur du kan få ner priset på försäkringen och vilka parametrar som påverkar ditt pris. Få mer information om olika typer av motorcykelförsäkringar och vad som ingår i de olika försäkringsavtalen.

Tandvårdsförsäkring

Att teckna en tandvårdsförsäkring kan ge dig sinnesro genom att minska oro för oförutsedda tandläkarkostnader. Genom en liten månadskostnad undviker du att behöva betala stora belopp vid varje tandläkarbesök. Många försäkringar för tandvård är idag utformade med moderna bekvämligheter i åtanke, vilket innebär att du enkelt kan skicka in ditt tandläkarkvitto digitalt och snabbt få ersättningen insatt på ditt konto.

Försäkringsjobb

Vissa branscher är tryggare att arbeta i än andra. Försäkringsbranschen är en populär bransch, mycket beroende på den anställningstrygghet som finns. Behovet ser inte ut att minska framöver. Kolla in lediga försäkringsjobb om du är intresserad av att arbeta på ett försäkringsbolag.